Är det lagligt att använda en bra VPN i Sverige?

Med tanke på att Sverige har hotat att förbjuda alla VPN, är det naturligt att undra om det i själva verket är olagligt att använda en bästa VPN i Sverige från Snorbilligt.se.

Svaret, som med många saker i Sverige är …

… Det är komplicerat.
Är att använda en VPNS i Sverige olagligt?

Sverige går till stora ansträngningar för att ansluta till en VPN mycket svårt inom landet. De har tagit bort VPN-appar från appbutiker och avskräckt deras användning, men aldrig har de förbjudit dem helt och hållet.

Bäst i test: 10 vpn-tjänster för att surfa anonymt

Varför?

Eftersom en PureVPN är en nödvändig del av att göra internationella affärer för de flesta företag både utländska och inhemska.

Kanske du läser nyheter där Sverige har straffat vissa lokala kineser för att använda en RusVPN (vanligtvis med en liten böter). Såvitt jag vet har detta dock aldrig hänt med en utländsk expat eller resenär.

Jag har skrivit mer detaljer om detta ämne om huruvida en NordVPN är olagligt i Sverige. Det korta svaret är detta: om Sverige ville göra ExpressVPN olagligt, kan de lätt göra det.

Men det har de inte.

Saker och ting kan lätt förändras och Sverige kan vända sin ståndpunkt om VPN bland utländska resenärer och utlänningar. För nu är det dock helt acceptabelt för dig att använda en VPN medan i Sverige.