Fake Snake News: hur man inte identifierar en giftig orm

Det finns nästan inga giftiga ormar eller någon annan reptil. För att något ska vara giftigt betyder det att det är giftigt om det tas in. Som odört.

Vad många ormar är är giftiga: kunna injicera ett toxin i kroppen av sitt byte. Men det finns faktiskt två arter av ormar som är giftiga och giftiga. Oregon common garter snake matar på grovskinniga newts, som är giftiga för andra varelser och behåller sina toxiner. På samma sätt matar rhabdophis-släktet av ormar (vanligen kallade kölback ormar) på samma sätt på giftiga paddor.

Det är de giftiga ormarna vi brukar oroa oss för. Det finns många guider online för att identifiera dessa farliga reptiler. Som den här från WikiHow

Denna från en Amerikansk orm flyttservice

Eller dessa från officiella North Carolina och Indiana regering webbplatser respektive

Problemet är att även om vi förbiser det giftiga / giftiga misstaget är dessa alla felaktiga. Påståendena att runda elever + inga ansiktsgropar + mager Huvud = säker orm är helt enkelt fel.

Den farligaste ormen i världen är inlandet taipan. Det finns bara i Australien, och dess bett innehåller tillräckligt med gift för att döda minst 100 vuxna män. Det hade också runda elever och inga ansiktsgropar.

Ormar elevform beror på de tider på dagen där de är aktiva. Dygnsormar (de som är aktiva under dagen) tenderar att ha runda elever, medan nattliga ormar oftare har slitsar. Slit elever kan hjälpa till att reglera mängden ljus som kommer in i en orms öga, så att de inte är blinda när de arbetar i oväntat solljus. De hjälper också en orm att jaga genom att gömma de cirkulära eleverna som kan sticka ut till byte.

De infraröda värmeavkännande ansiktsgroparna i ormar utvecklades inte bara för att hjälpa ormar att jaga, men också för att hjälpa dem att termoregulera. Som kallblodiga varelser är ormar mycket känsliga för temperaturförändringar. Deras ansiktsgropar hjälper dem att söka efter varmblodigt byte, men också för att hitta coola ställen att gömma sig.

Ansiktsgropar finns endast i snake subfamilies Crotalinae (pit vipers), Boidae (boas) och Pythonidae (pythons). Den tidigare nämnda inre taipan tillhör underfamiljen Elapidae, som rymmer alla fem av de mest giftiga ormarna. Ingen av dem har ansiktsgropar (visas med röda pilar på bilden nedan).

Vad sägs om skinny vs fat head? De flesta breda ormhuvuden är så eftersom de innehåller gift körtlar. Men medan en fet-headed orm är mer sannolikt att vara giftig, finns det fortfarande gott om mager headed ormar som håller sitt gift någon annanstans.

Hur kan du berätta om en orm om giftig? Ring en expert. Även om det fanns ett tillförlitligt sätt att känna igen giftiga ormar, kan jag inte rekommendera att komma nära nog till en vild orm för att undersöka den.

Lyckligtvis, åtminstone här i Kanada, är du osannolikt att stöta på en giftig orm. Det finns bara fyra giftiga arter som finns inbyggt i den sanna norr, och ingen av dem finns i Quebec.

Men snälla, om du någonsin blir biten av en orm, gå till sjukhuset. Det är alltid bättre att vara säker än ledsen.