Varför du bör vara en frilansare

När du är en frilansare, gissa vem som är Boss? Du är. Inte bara det, du får arbeta i bekvämligheten av ditt hem och hoppa över den långa pendlingen, samtidigt tjäna en respektabel inkomst.

Fortfarande inte övertygad? Här är fler förmåner:

Flexibla arbetstider. Du kan välja att arbeta heltid eller deltid; dag, mitt eller nattskift; eller till och med arbeta mer timmar om du behöver ytterligare inkomst.


Platsoberoende. Om du älskar att resa, gå in frilansande! I de flesta fall kan frilansare arbeta från var som helst så länge de har en stabil Internet uppkoppling. Det är förmodligen därför vissa frilansare har också antagit monikern “Digital Nomad.”


Autonomi. Säg adjö till Micromanagement. Eftersom du är en oberoende entreprenör, inte en anställd, får du säga hur du får jobbet gjort. Självklart måste slutprodukten uppfylla kundens förväntningar.
Rimlig kompensation. Frilansare får sätta sina egna priser, och de brukar tjäna mer än anställda. Det finns ingen anledning att vänta på en kampanj eller bonus, eftersom du kan höja dina priser när som helst du vill. Se dock till att du inkluderar dina affärsutgifter (särskilt skatter) när du bestämmer din kurs.


Enkel start kostnader. Till skillnad från en traditionell verksamhet, behöver du inte en hel del kapital för att börja frilansande. Vad du behöver är säljbar kompetens, grundläggande utrustning (beroende på den erbjudna tjänsten), och rätt tänkesätt.


Hög efterfrågan på dina tjänster. Fler och fler företag anställer frilansare eftersom det är mer kostnadseffektivt än att få heltidsanställda. Eftersom de inte behöver skuldra fördelar, företag kan betala frilansare en högre inkomst utan att påverka deras nedersta raden.


Val av kunder. Nybörjare ofta ta den första betalande klient som kommer tillsammans, men det lönar sig att vara kräsen med dina kunder. Som frilansare kan du välja vem du vill jobba med, så du behöver inte leva med en kund som är krävande eller omöjlig att behaga. Frilansare kan brand kunder också.


Skattefördelar. I vissa länder gynnar skattelagarna egenföretagare. Till exempel har IRS i USA olika regler för oberoende entreprenörer (Läs: frilansare). En regel är att IRS tillåter frilansare att dra obetalade kostnader för verksamheten, en piggna att de anställda inte har. Detta innebär mindre skattepliktig inkomst. Observera att du bör konsultera en skatt professionell i ditt område för att kontrollera om detta gäller din situation.


Bättre balans mellan arbete och liv. Att ha flexibilitet när det gäller hur, när och var du gör ditt arbete är en av de bästa fördelarna med frilansande. För en sak, det tillåter dig att ge mer tid till saker som gör dig lycklig, som relationer eller resor. Dessutom kan du balansera både personliga och yrkesmässiga mål utan att offra en för den andra. Vad är inte att gilla?